Jij kiest, wij stellen samen

Home // Jij kiest, wij stellen samen

Jij kiest, wij stellen samen

 • Weet jij globaal wat je in Iran wilt zien?
 • Voor hoe lang?
 • Kies je vertrekdatum
 • Kies de steden
 • We stellen samen je reis op.
 • Binnen 1 week nemen we contact op om de reis met je door te nemen
 • De prijs is exclusief de internationale vlucht en eventuele binnenlandse vluchten
 • Standaard auto met chauffeur
 • Transfer van de internationale luchthaven van Teheran

Ardabil – Sareyn

Ardabil
Vroeger was de stad een belangrijk soefi-centrum. De belangrijkste bezienswaardigheid is het mausoleum van Sjeik Safi od-Din Ishaq. Ardabil heeft ook altijd een belangrijke marktfunctie gehad, in de plaatselijke bazaar vind je dan ook allerlei producten uit de regio. Kijk ook even naar de typische tapijten van Ardabil, met zijn heldere kleuren.

   

Sareyn
In het plaatsje Sareyn, op veertig kilometer van Ardabil, ligt een complex met hete zwavelbaden. Je kunt dit bezoeken en er zelfs overnachten.

Zowel mannen als vrouwen kunnen er naar binnen. Dames dragen dan een badpak en badmuts. Sareyn zelf is ook bij Iraniërs erg populair.

 

 • 2 dagen, 1 nacht
 • Hotel Negin, standaardkamer met ontbijt

Vanaf €69,70 p.p.
Excursies €63,70 p.p.

Azarbaydjan – Tabriez

Het centrum van de stad is erg leuk om doorheen te wandelen. Er staan enkele mooie twintigste-eeuwse gebouwen met bakstenen decoraties en in de oostelijke wijk Valiasr kom je een bonte mengeling aan jongeren tegen.

In het oosten van de stad ligt de Bagh-e Melli, een mooi aangelegde tuin met een vijver waar je samen met Iraanse families even kunt uitblazen.

Vanuit Tabriz kun je enkele mooie excursies maken. Zo kun je een dagexcursie maken naar Kandovan, het bijzondere dorpje waarvan de huizen lijken te zijn samengesmolten met de bergen waar ze tussen staan.

Een andere bezienswaardigheid is het Stepanusklooster, in de richting van de Azerbeidjaanse grens, bij de stad Julfa. In deze regio heeft lange tijd een grote christelijke gemeenschap gewoond en dit klooster is, samen met Gareh Kalisa bij Maku, een van de meest markante getuigen.Tabriz is een drukke universiteitsstad en vooral beroemd om haar geknoopte tapijten. Liefhebbers van tapijten kunnen hun slag slaan in de levendige vijftiende-eeuwse bazaar die met zijn bakstenen gewelven misschien wel tot de mooiste van Iran behoort.

  

De Masjed-e Kabud (Blauwe Moskee, eveneens uit de vijftiende eeuw) is een bezoek waard vanwege de bijzondere kleurencombinatie van de tegels. Zoals de naam al zegt, geeft deze mengeling aan kleuren een blauwe gloed over de moskee.

De Arg-e Tabriz is een immens en massief bakstenen gebouw. Ooit was het een moskee, maar het is later ook gebruikt als opslagplaats en school. Tot de eerste wereldoorlog kende deze regio een grote christelijke gemeenschap en de negentiende-eeuwse Armeense kerken Sint Maria en Sint Sergius zijn daar een bewijs van.

 • 3 dagen, 2 nachten
 • 3 sterren Shahryar hotel, standard kamer met ontbijt

Vanaf €140,00 p.p.
Excursies € 85,00 p.p.

Hamedan

Als een van de oudste steden ter wereld ligt Hamadan mooi in de heuvels aan de voet van de Alvand berg. Deze aangename stad heeft enkele interessante mausolea en moskeeën en natuurlijk een bazaar.Breng in ieder geval een bezoek aan de belangrijkste Joodse pelgrimsplaats van Iran, het mausoleum van Esther. In het bakstenen gebouw van Esther en haar oom Mordecai vind je antieke houten kisten en manuscripten van het Oude Testament.

Een andere mooie schrijn is te vinden op het achteraf gelegen schoolplein van een meisjesschool, de Gombad-i Alevian. Vraag even rond voor de sleutel. Dit mausoleum zou zijn geïnspireerd op de Gombad-i Qabus, bij Gombad.

Het mausoleum van de dichter Baba Taher staat in een gezellig park in het Noordwesten van Hamadan.In Hamadan kun je, net als in Tabriz, natuurlijk ook gewoon op jacht naar mooie tapijten voor in je huis. Veel reizigers bezoeken ook de inscripties van Ganjname. Deze teksten staan gegrafeerd in een rotswand en zijn geschreven op bevel van Darius de grote (521-485 v Chr) en Xerxes (485-65 v Chr). Je vindt ze in de prachtige Abbasabad vallei op vijf kilometer van Hamadan.

Ali sadr
Zestig kilometer ten noorden van Hamadan liggen de grotten van Ali Sadr. Deze grotten zijn tot veertig meter hoog en bevatten enkele meren en kanalen. Je kunt er met je auto heen en op een bootje door de mooi verlichte grotten varen. Het water is helder en slechts enkele meters diep. De vloeren en plafond zijn bedekt met prachtige stalactieten en stalagmieten. Doordat er geen natuurlijk licht in de grotten aanwezig is, leven er geen dieren.

 

 • 3 dagen, 2 nachten
 • 3 sterren hotel Parsiyan Hamedan, standaard kamer met ontbijt

Vanaf €152,50 p.p.
Excursies €55,00 p.p.
Excursies €65,00 Ali sadr p.p.

 

Isfahan

Een lange weg door een brede vallei met aan weerszijden kale bergen voert je naar Isfahan. In de loop van de dag kom je aan in deze stad. Het verblijf in Isfahan zal door velen beschouwd worden als het hoogtepunt van de reis. Het lijkt wel of ieder mozaïekwerk, iedere muurschildering of houtsnijwerk van de paleizen, moskeeën of Koranscholen is voorzien van een andere kleur. Hier kom je tot rust te midden van kunst en cultuur, na een lange maar boeiende reis. Centraal in de beleving van Isfahan staat het 160 bij 500 meter grote plein Meydan-e Emam Khomeini. Aan weerszijden vind je de Sheikh Lotfollah-moskee, het zes verdiepingen hoge Ali Qapu-paleis en de Imammoskee (Masjed-e-Emam). Vooral deze laatste moskee moet je zeker bij zonsopkomst en -ondergang bezoeken. Je zult versteld staan hoe anders de moskee iedere keer oogt. ‘S avonds zijn de monumenten prachtig uitgelicht. Je kunt het immense plein goed overzien van een theehuis op de eerste verdieping van de bazaar. Hier kun je even bijkomen van de overweldigende indrukken die dit plein, maar ook de grote aanliggende bazaar op je zal maken. De immense bazaar is opgedeeld in afdelingen die ieder hun eigen producten aanbieden.Tapijten, antiek, gouden sieraden, kleding, pannen en potten, boeken en waterpijpen, alles wordt hier verkocht. Een andere plaats waar je zeker even binnen moet gaan is het Abbasi Hotel, een vijfsterrenhotel dat gevestigd is in een oude karavanserai. Het theehuis op de binnenplaats is onovertroffen. Midden in deze drukke miljoenenstad kun je hier even heerlijk bijtanken.

 

 • 4 dagen, 3 nachten
 • 3 steren hotel Setareh, standaard kamer met ontbijt

Vanaf €220,50 p.p.
Excursies €45,00 p.p.

Khorramabad

Khorramabad ligt aan de gelijknamige rivier en is de hoofdstad van Lorestan. Het heeft een geheel eigen karakter. De twee bevolkinggroepen Lur en Lak zijn nauw aan elkaar verwant. Een plek in Khoramabad die je zeker moet bezoeken is de burcht op een heuvel in het hart van de stad, die tot de grootste en meest indrukwekkende van Iran behoort: de Falak-ol-Aflak. In dit massief ogende gebouw met klassieke kantelen en twaalf torens is een etnografisch museum gevestigd dat de geschiedenis van de Loren vertelt.Falak – ol – Aflak is één van de meest indrukwekkende kastelen in Iran. Het ligt op de top van een grote heuvel met dezelfde naam binnen de stad Khorramabad, de regionale hoofdstad van de provincie Lorestan. Dit gigantische bouwwerk is gebouwd tijdens de Sassanid-tijdperk. Falak ol – Aflak Castle is een van de belangrijkste structuren gebouwd tijdens de Sassanid-tijdperk

  

De Minar-e Ajon meer naar het zuiden in de stad is een van de vele ‘vuurtorens’ die verspreid door Iran staan. Om de karavanen die van China naar de Middellandse Zee trokken ’s nachts de weg te wijzen bouwde men door heel Iran vuurtorens in alle soorten en maten. De Minar-e Ajon is een klein millennium oud en heeft wel wat weg van een schoorsteen. In de dertig meter hoge toren zit een wenteltrap van negen-en-negentig treden. Ook bij Isfahan staat er één op een nabijgelegen berg. De Shapoori brug ligt in het zuiden van Khorramabad en verbond het westelijk deel van Lorestan (Tarhan) met de provincies Khoozestan en Taysafun. Vijf van zijn achtentwintig bogen zijn nog intact; de andere zijn door de rivier verwoest. De brug stamt uit het tijdperk van de Sassanieden.

 • 3 dagen, 2 nachten
 • 3 sterren hotel Shahrdari, standaard hotel met ontbijt

Vanaf € 155,90 p.p.
Excursies: €45,00 p.p.

Kermanshah

Kermanshah heeft een lange geschiedenis achter de rug. Al in het verre verleden was het een belangrijke karavaanstad op de route van Teheran naar Bagdad. Ga na je ontbijt meteen op pad door deze immense stad. De hoofdweg die de stad doorkruist, de Beheshti Boulevard, is wel tien kilometer lang. Je kunt ronddwalen door de bazaar, met zijn verborgen karavanserais, en je vergapen aan de kleurenpracht van de Takieh Muaven el-Molk, een pelgrimsoord dat nog veel wordt bezocht en dat vanwege zijn prachtige tegels een lust is voor het oog. Oogverblindend is ook de met duizenden spiegeltjes beklede koepel van de Takieh Biglar Begi, niet ver van de vrijdagmoskee. Kermanshah staat ook bekend om zijn rot reliëfs van Takh-e-Bustan en Bisotun. De reliëfs van Takh-e-Bustan aan de rand van de stad zijn ook een populaire plaats om op vrijdag te gaan picknicken met familie of vrienden.

  

Nadat je de Sassanidische reliëfs die hier zijn uitgehouwen in de rotsen hebt bewonderd, kun je in een van de vele restaurantjes wat eten en drinken. Iets verderop ligt Bisotun, waarvan het belangrijkste reliëf stamt uit 520 voor Christus. Het is op zestig meter hoogte in een steile rots uitgebeiteld. Hier zie je hoe de Archaemenidische koning Darius I afrekent met de magiër Gaumata en andere troonpretendenten. Alexander de Grote zou het reliëf op zijn veldtocht naar Persepolis ook hebben gezien. Het spijkerschrift dat er staat vormde, na herontdekking van het relief in de negentiende eeuw, de sleutel tot het begrijpen van de Babylonisch en Oud Perzische taal.

 • 2 dagen, 1 nacht
 • 4 steren hotel Persiaan, standaard kamer met ontbijt

Vanaf €105,90 p.p.n.
Excursie €65,70 p.p.

Kaspishe Zee – Ramsar – Masuleh

Vanaf Teheran nemen we de Chalus road, die bekend staat als één van de mooiste wegen van Iran en na de Kandevan tunnel overgaat van een rechte snelweg in een kronkelende B-weg. De rit door het damavand gebergte is prachtig en door onze enthousiaste uitroepen stopt onze chauffeur waar het maar kan. Echt haast moet je hier niet hebben maar het landschap is ook veel te mooi om zomaar doorheen te rijden. De vruchtbare kustregio is bedekt met thee- en tabaksplantages. Je passeert drukbezochte badplaatsen met moderne hotels. Als je tijd hebt kun je bij Chalus misschien wel even de Namak Abrud kabelbaan nemen. Het landschap wordt groener met rijstvelden en palmbomen. Bij Sari slaat de weg linksaf de bergen in richting Teheran, terwijl jij de kust van de Kaspische Zee blijft volgen. Ramsar is een klein plaatsje met een levendige bazaar. Niet voor niets heeft de laatste sjah hier voorheen een indrukwekkend paleis laten bouwen. Het mooie uitzicht en het mediterrane klimaat maken een verblijf hier bijzonder aangenaam

 

Masuleh ligt ongeveer 60 km ten zuidwesten van Rasjt en 32 km ten westen van Fuman. Het dorp is 1.050 meter boven zeeniveau in het bergketen Alborz , dichtbij de zuidkust van de Kaspische Zee. Het dorp zelf heeft een hoogteverschil van 100 meter. Hoewel er is geschreven dat de gemeenschap rond 10 AD is opgericht, heeft de provincie Gilan een lange geschiedenis. Het eerste dorp Masuleh werd omstreeks 1006 nC gevestigd, 6 km ten noordwesten van de huidige stad, en heet Old-Masuleh (Kohneh Masuleh in Perzisch). Mensen verhuisden van Old-Masuleh naar de huidige stad vanwege pestilente en aanvallen van naburige gemeenschappen.

Masuheh-Rood-Khan is de rivier die door de stad loopt, met een waterval op slechts 200 meter van het dorp. Het is in de wintermaanden door sneeuw afgesneden.

 

 • 3 dagen, 2 nachten
 • 3 sterren hotel, standaard kamer met ontbijt

Vanaf €165,90 p.p.
Excursie vanaf  €63,79 p.p.

 

Kashan

De stad Kashan ligt in een oase. De ouderdom van de stad is niet precies bekend. In Tepe Sialk nu een wijk van Kashan, is een tell waarin voorwerpen zijn gevonden uit 6000 v Chr. In het centrum van Kashan kunnen we te voet de meeste bezienswaardigheden bereiken. Bezienswaardig zijn de Vrijdagsmoskee Aqo Bozorg met een medresse (Koranschool) en drie rijke koopmanshuizen, het Khan-e Abbassian, Khan-e Tabatabiyeh en Khan-e Borujerdino. Allemaal gebouwd in de Qajarperiode (1779-1921). Mooi is ook de labyrintachtige bazaar van Kashan, overdekt met gewelven en bogen. Je ziet er veel rozenwater en rozenparfum in de schappen staan, een product waar deze stad om befaamd is. Verder is hier van alles te koop: zilveren spiegels of kandelaars, kroonluchters en theepotten, tapijten, sieraden, zoetigheid. De geuren wisselen van schapenbout tot parfum, zoetigheden en kruiden. Op de daken van Kashan zijn voor het eerst badgirs (traditionele windtorens gemaakt van leem) te zien. Deze torens zijn te vergelijken met wat ij vandaag de dag kennen als airconditioning. Ieder zuchtje wind werd via de torens doorgesluisd naar de onderliggende woonvertrekken. In Kashan vind je ook een goed voorbeeld van de vele prachtig aangelegde openbare parken in Iran, de schaduwrijke tuinen van Fin (Bagh-e Fin). Hier zoekt de plaatselijke bevolking verkoeling tijdens de hitte van de lange zomer, lekker theeleuten op een soort bedden waarop tapijten liggen.

 • 3 dagen, 2 nachten
 • 3 sterren hotel Negarestan, standaard kamer met ontbijt

Vanaf €179,50 p.p.
Excursies: €89,50 p.p.

  

Shiraz

Shiraz wordt gezien als een culturele schatkamer. Een andere bezienswaardig is de Burcht van Karim Khan (1747-1779), een groot heerser en beschermer van kunsten in zijn tijd. De vierkante burcht heeft kleistenen bastions op elke hoek, met geometrische motieven gedecoreerd. Aan de grote binnenplaats liggen diverse kamers, vaak met gekleurde ramen en met goudmotieven beschilderde koepelplafonds. In het beroemde graf van de Koning van de Lamp, Shah-e-Cheragh, liggen de overblijfselen van Sayyed Mir Ahmad, zoon van de zevende imam (Imam Mussa). Vrouwen zijn verplicht hier een chador te dragen. Het geheel met spiegeltjes ingelegde mausoleum is uitgegroeid tot een belangrijk pelgrimsoord. Overal zie je families bidden, praten en eten. Je kunt er gewoon tussen gaan zitten en het gebeuren meemaken. Het is zeker de moeite waard om de levendige Vakil-bazaar te bezoeken. Deze heeft gewelfde gangen met hoge vensters die het binnenvallende licht breken. Er is hier van alles te koop, vaak qua ambacht een beetje gegroepeerd. Je kunt dwalen langs tapijten, kitscherige spiegels en kroonluchters, parfums, aardewerk, stoffen, kunststof bloemen, potten en pannen, koperwerk, kerstversiering, trouwjurken en souvenirs. Ga op zoek naar de karavanserai in de bazaar, wandel langs fraai betegelde moskeetjes en drink thee in een oud authentiek theehuis. In de werkplaatsen zie je hoe het typerende inlegwerk gemaakt wordt, voor kisten, schaakborden, dienbladen en kastjes. Een zeer tijdrovend werk. Een wandeling door de Vakil-bazaar is een feest voor al je zintuigen: je hoort de koperslagers, ruikt specerijen en geurstoffen, je kunt nootjes en zoetigheden proeven en ziet de kleurige handel waartussen vriendelijke mensen op jacht zijn naar koopjes. Mausoleum van de dichter Hafez, Mausoleum van de Saadi, Eram tuin, Narenjestan tuin ,paleistuin, Bazaar met theehuis, moskee grootste moskee van Shiraz,Mausoleum shah-e cherag.

Naast de bazaar staat de Vakil-moskee, ook gebouwd onder Karim Khan. Een mooie moskee met een ruime binnenplaats, prachtig tegelwerk en een gebedsruimte met 48 gedraaide zuilen.

Moe van de drukte? Shiraz kent verschillende tuinen, zoals de Eram-tuin, waar je kunt wandelen tussen de rozenstruiken en hoge cipressen, van oudsher het Perzische symbool voor schoonheid. De tuin is een rustige ontmoetingsplaats voor jonge mensen

 • 4 dagen, 3 nachten
 • 3 steren hotel Arg, standaard kamer met ontbijt

Vanaf €185,50 p.p.
Excursies €123,00 p.p.

  

Perspolis

Een van de belangrijkste juwelen uit de culturele schagkamer is Persepolis en Naqhs-e-Rostam, een echte aanrader voor een ieder die terug wil gaan naar de tijden van het oude Perzische Rijk. Persepolis is de paleisstad van de koningen der Achaemeniden. Darius I had in de vijfde eeuw voor Christus een rijk dat zich uitstrekte van Libië en Egypte tot in het huidige India, Georgië en het Turkse Tracië. Persepolis werd het ceremoniële centrum van dit grote rijk. Architecten bouwden voor de koning en zijn opvolgers Xerxes en Antaxerxes de mooiste paleizen. De overblijfselen van de paleisstad Persepolis liggen aan de voet van de Berg van Genade. Er is een door Darius I aangelegd terras, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het gehele complex. Tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsfeest (Nowruz, op 21 maart) gaven de afgevaardigden van de volken van Perzië hier hun tribuut aan de koningen. Vooral de reliëfs zijn in Persepolis goed bewaard gebleven, met name op de trappen van de Apadana (audiëntiezaal). Je ziet stieren in gevecht met leeuwen, en koningen met de typische Assyrische haar- en baarddracht in kleine krulletjes. De kapitelen van de paleiszuilen waren versierd met beelden van leeuwen, griffioenen of stieren. Sommige van die beelden zijn nog vrij intact. Niet zo ver van Persepolis liggen vier bezienswaardige koningsgraven (Naqhs-e-Rostam) die in een 65 meter hoge bergwand uitgehouwen zijn. Deze zijn vooral beroemd om de indrukwekkende reliëfs, die verwijzen naar de oppergod Mazda, en de cyclus van de zon.

Excursie 1 dag: €153,50 p.p.

Teheran

Teheran is een levendige en grote stad, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het vroegere Perzië en het huidige Iran. De stad is voornamelijk beroemd om de grote indrukwekkende bazaars in het zuiden van de stad, het voormalig paleis van de Sjah en de vele parken en musea. Loop door de oude stad met haar rijke historie, en ontdek hoe de architectuur zijn eigen verhaal vertelt met een combinatie van moderne en antieke gebouwen. We brengen o.a. een bezoek aan het voormalige Paleis van de Sjah, bezoeken het Nationaal Museum en het Juwelen Museum. Het juwelenmuseum staat vol met wereldberoemde kroonjuwelen. Eén van de topstukken is een gouden globe, versierd met 51.366 edelstenen! Hierop zijn de zeeën bijvoorbeeld met smaragd aangegeven.

 

In de Grote Bazaar dwalen we door een wirwar van steegjes en langs de vriendelijke verkopers. Daarnaast zullen we na een wandeling langs verschillende gezellige theehuisjes en restaurants in de bergen genieten van een heerlijk diner. Deze theehuizen zijn gebouwd midden in de Bergen tussen de snelstromende rivier.

 • 3 dagen, 2 nachten
 • 3 sterren hotel Mashhad, standaard kamer met ontbijt

Vanaf €179,50 p.p.
Excursie €95,00 p.p.

 

Yazd

Aan weerszijden van de hoofdweg naar Yazd passeer je verschillende karavanserais, oude pleisterplaatsen waar karavanen vroeger weer op adem kwamen na hun zware tocht door de woestijn. Omringd door twee woestijnen, beschikt Yazd toch over voldoende water. Het water wordt via ondergronds gegraven kanalen (qanat) uit het vijftig kilometer verderop gelegen gebergte naar de stad getransporteerd. S’ avonds kun je al het oude stadsgedeelte van Yazd wandelend verkennen. Hier is het een doolhof van smalle straatjes en traditionele lemen huizen. Het is net of je in een filmdecor wandelt. Opvallend zijn de badgirs, torentjes bovenop gebouwen die de wind opvangen en door het huis leiden. Een ouderwetse vorm van airconditioning, zeer typerend voor deze streek.

Yazd is één van de oudste woestijnsteden in Iran en herbergt een paar indrukwekkende moskeeën. Je belandt vanzelf bij de Masjed-e Jame, de vrijdagsmoskee. Hij is prachtig gedecoreerd met tegels met blauwe motieven, zowel van buiten als van binnen bij de overkoepelde gebedszaal en de mihrab. De opdrachtgeefster voor de bouw van deze moskee, de echtgenote van stadsgouverneur Amir Chakhmaq, was ook de initiatiefneemster van het grote Amir Chakhmaq complex. Veel van dit laatste complex bestaat niet meer, maar gelukkig zijn de monumentale façade met driedubbele arcaden rij en twee ranke betegelde minaretten nog bewaard gebleven. Klim op de bovenste etage voor, met name rond zonsondergang, een mooi uitzicht over de stad. Hier zie je pas echt goed hoe een stadslandschap met windtorens er uitziet. Het zijn er honderden. Het dak landschap van deze stad is nog niet bedorven door moderne hoogbouw. ‘s Avonds kun je een typisch Iraanse sport bekijken, de Zurkhane, letterlijk het ‘huis van de kracht’ De oorsprong van de Zurkhane dateert van honderden jaren geleden en ligt ergens tussen theater, sport en religieuze ervaring in. Op een verhoging in de gym zit een man met een trommel, bellen en een fluit, die driftig muziek maakt, epische liederen zingt en gedichten over mythische helden reciteert van poëten als Hafez. Ondertussen tollen de gespierde sporters als derwisjen in het centrum van de arena hun rondjes.

Ook wordt er gejongleerd met zware knotsen en kettingen. Toch leuk om dit een keertje mee te maken!

In de ochtend kun je Yazd nog verder bekijken. Yazd is het centrum van het oude Perzische geloof van Zarathustra. In de Vuurtempel brandt al sinds 470 na Christus de heilige vlam van deze profeet. Net buiten de stad liggen de ‘Torens van de Stilte’ Dakhma-ye Zatoshti. Op deze plek voerden de volgelingen van Zarathustra hun doden aan de gieren, omdat zij het onzuiver vonden de lichamen te begraven of te verbranden. Inmiddels is dit begrafenisritueel verboden. In de middag rijd je via de genoemde ‘Torens van de Stilte’ door een bergachtig landschap met uitgestrekte droge hoogvlaktes oostwaarts.

 • 3 dagen, 2 nachten
 • 3 sterren hotel Dad, standaard kamer met ontbijt

Vanaf €185,50 p.p.
Excursie €104,00 p.p.

Zien-Od-Din Karavanserai

Je arriveert na een rit van een uur bij de Zein-od-Din karavanserai, gelegen langs de zijderoute in ‘the middle of nowhere’. Hier overnacht je in de sfeer van de Sprookjes uit 1001 Nachten. De karavanserai geeft een romantisch kijkje in het leven van een handelaar op de Zijderoute.

De karavanserai, oorspronkelijk uit 999 stammend, is in gebruik genomen als hotel en bijzonder sfeervol ingericht. De kamers zijn gecentreerd om een twaalfhoekige binnenplaats in nissen, waar bruine en witte gordijnen voor gedrapeerd hangen. Klim bovenop de karavanserai voor de zonsondergang. Je proeft onmiskenbaar de invloed van de woestijn! Omdat de karavanserai ver weg van omliggende dorpen ligt raden wij u aan om ’s avonds beslist te genieten van de heldere sterrenhemel.

 • 1 dag, 1 nacht
 • Karavanserai

Vanaf €150,50 p.p.