Reviews

Home // Reviews

Reviews

Jan

In oktober heb ik met een groep van 7 personen een reis door Iran gemaakt..

Alles aan deze reis klopte. De voorbereiding werd door Mitra op een uitstekende wijze begeleid.

Tijdens de reis konden we veel indrukken opdoen van wat Iran aan moois te bieden heeft. En dat is heel veel.

De huisvesting in hotels en andere onderkomens was goed geregeld. De chauffeur van ons busje was steeds op tijd en op de goeie plaats om ons op te pikken voor de volgende tocht. Ook de reisleiding was in uitstekende handen.

Echt een aanrader, deze groepsreis.

Groet,

Jan

Tia van Diest

Een reis naar Iran, het oude Perzië : een indrukwekkende gebeurtenis en al helemaal als die georganiseerd is door Mitra Hosseini

Tijdens de vlucht met Iran Air krijg je al een voorproefje van de hartelijkheid en geïnteresseerdheid  van de Iraniërs. Voor je het weet ben je in geanimeerd gesprek, vraagt men waar je heen wil, geeft men tips en geeft men een inkijkje in het Iraanse leven van alle dag.

De taxi staat bij aankomst in Teheran voor je klaar en anderhalf uur later kun je uitrusten in een prima hotel. Veel rust zal je overigens verder niet gegund worden: Je bent nu in Iran en er valt zoveel moois te zien en te beleven.

Na elke ochtend een heerlijk ontbijt met altijd het heerlijke platte brood, de yoghurt, de gebakken eieren, soep, dadels, rauwkost, zoetigheden  en fruit staat het busje voor je klaar om je door de chauffeur – altijd op tijd – naar de gewenste  prachtige plek te laten brengen.  Als een virtuoos laveert hij door het chaotische verkeer. En elke keer als je denkt het hoogtepunt van de reis gezien te hebben word je opnieuw verrast door een nog mooiere moskee, tuin, een nog mooier plein, theehuis, paleis, hamam enz…..

De prachtige steden Yazd, Shiraz, Kashan en de  adembenemende stad Isfahan bieden je een schat aan architectuur, geschiedenis, pracht en praal.

Indrukwekkend is het bezoek aan de torens de stilte, waar de volgelingen van Zarathustra hun doden brachten.

Het oude Persepolis, de prachtige paleisstad van Darius is indrukwekkend en altijd organiseert Mitra een speciale gids die je meevoert naar het verleden en je attent maakt op details.

Het bezoek aan het bergdorpje Albyaneh is een belevenis van een heel andere orde. Met Mitra wandelen we door de straatjes waar je de kleurrijke bewoners ziet, maken we een prachtige wandeling door het omliggende berglandschap en eten en drinken we in het theehuis met altijd stromend water

Er zijn mogelijkheden te over om in contact te komen met de warme, hartelijke Iraniers, ze spreken je aan, willen met je op de foto, nodigen je uit……

De hotels zijn goed en heel speciaal was de overnachting langs de zijderoute in de woestijn in een karavanserail: een oude pleisterplaats .Maar ook het hotel in een oude koopmanswoning in Yazd en het bling bling hotel in Isfahan waren een belevenis.

Verblijf in een theehuis, om op de zit/ligbanken samen thee te drinken, een hapje te een zijn een belevenis op zich. Dit nodigt uit tot mooie gesprekken, plezier…..

Een hapje eten bestaat eigenlijk niet in Iran: het is altijd veel en lekker en je moet leren om te doseren. Mitra zorgt in haar keuze altijd voor veel variëteit: traditioneel of eigentijds, buiten of binnen, eenvoudig of juist heel luxueus.

Elke keer weer zorgt zij voor verrassingen, leuke dingen buiten het programma om.

Het is een feest om met Mitra te gaan shoppen in de bazaars; je komt oren en ogen te kort en de heerlijke geuren komen je van alle kanten tegemoet.

Een reis met Mitra naar Iran is een onvergetelijke gebeurtenis en als je thuiskomt is het als langzaam ontwaken uit een droom van de sprookjes van 1001 nacht

Tia van Diest